Asumisen ennakointi

Asumisen ennakointi

”Aion asua tässä loppuun asti.”
”Teen asumiseen muutoksia, kun tarvetta tulee.”
”Ikäasuminen? Ei koske minua.”
”Ei tarvitse miettiä, puolisoni hoitaa asiani.”

OMA IKÄÄNTYMINEN JA SIIHEN VARAUTUMINEN voi tuntua kaukaiselta tai negatiiviselta pohdittavalta, kun elämä on vielä hyvässä vauhdissa ja arki toimivaa. Elämä kulkee kuitenkin usein toisin kuin itse on ajatellut. Entä jos varautumisen kääntäisi mahdollisuudeksi: mitä toivoisin tulevaisuuden asumiseltani? 

 

MILLOIN ASUMISEN SUUNNITTELUA KANNATTAA TEHDÄ?
Muutoksia asumiseen tehdään yleensä elämän taitekohdissa. Lasten lähtiessä pesästä on hyvä hetki miettiä, miten nykyinen asunto palvelee 10-20 vuoden kuluttua. Moni alkaa pohtia asumistaan, kun omat vanhemmat tai muut ikääntyneet omaiset tarvitsevat apua. Joillekin lastenlasten saaminen on kimmoke asuinpaikan vaihtoon. Luonteva ajankohta asumisen muutoksiin on oma tai puolison jääminen eläkkeelle. Ikäasumisen suunnittelua kannattaa joka tapauksessa tehdä:

– hyvissä voimissa
– omien toiveidesi mukaan
– huomioiden eri vaihtoehtoja
– yhdessä läheisten kanssa
– ennakoiden tulevia muutoksia

 

KUN JOKIN SUUNNITELMA ON TEHTY, sitä on tilanteiden muuttuessa helpompi päivittää. Pääasia on, että teet ikäasumisen suunnitelmaa hyvissä ajoin, jotta et ajaudu tilanteeseen, jossa voimat eivät syystä tai toisesta riitäkään muutosten läpiviemiseen.

Tutustu asumisen suunnittelun välineisiin ja “Asumisen vaihtoehtoja 55+ ikäisille” -kurssiin ym. tarjontaamme näillä sivuilla ja Facebookissa. Jos haluat tarjontaamme omalle paikkakunnallesi, soita meille ma-to puh. 050 568 9090
Ajankohtaisia tilaisuuksia ja kursseja