Porinaporukka – seuraa ja yhdessä tekemistä ikääntyneille

Ikäihmisille suunnattu, vapaaehtoisten luotsaama Porinaporukka-toiminta tuo yhdessä tekemistä ja seuraa espoolaisiin asuinyhteisöihin. Toiminnan tarkoituksena on tukea kotona asumista, lisätä yhdessäoloa ja vähentää yksinäisyyttä.

Mitä Porinaporukka-toiminta on?

Paikalliset Porinaporukka-ryhmät muodostuvat lähialueen ihmisistä, korttelin ”omasta porukasta”. Ne suunnittelevat itse oman toimintansa ja tapaamisaikataulunsa. Porinaporukat tapaavat tavallisesti kerran viikossa muutaman tunnin ajan kahvittelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Samalla voidaan vaikkapa visailla, laulaa, jumpata tai tehdä aivojumppaa. Tärkeintä on kuitenkin yhdessäolo.

Ajatuksena on, että toiminta olisi sellaista, johon kaikkien on helppo osallistua. Vaikka toiminta on pääsääntöisesti suunnattu ikäihmisille, osallistua voi kuka vain paljon aikaa kotosalla viettävä asukas, joka kaipaa sisältöä arkeensa. Porinaporukkaan osallistuminen ei maksa mitään.

’’Se on tärkeää, että ei joudu olemaan yksin, vaan käy täällä tapaamassa ystäviä. Siitä saa voimia arkeen.”

Mies ja nainen pelaavat lautapeliä.

Porinaporukka-toiminta vahvistaa lähiyhteisön asukkaiden kanssakäymistä ja keskinäistä luottamusta, mikä lisää asumisviihtyvyyttä. Mikä olisikaan mukavampaa kuin tavata pihapiirissä tuttuja ja piipahtaa yhdessä torikahville tai saada apua kauppakassien kantoon! Porinaporukat luovat lähiyhteisöön myönteistä ilmapiiriä ja kannustavat yhdessä tekemiseen myös varsinaisen toiminnan ulkopuolella.