Porinaporukan vapaaehtoiseksi

Porinaporukoiden tärkeät ja ikäihmisten arkea ilostuttavat kohtaamiset ovat vapaaehtoisten, ryhmäläisten ja ammattilaisten yhdessä mahdollistamia. Tärkeintä on yhdessä tekeminen, kaikkien mukaan ottaminen ja yhdessäolo.

Miksi mukaan?

Vapaaehtoisena pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, opit uutta ja saat antoisia ja yllättäviäkin kokemuksia. Samalla tuot iloa muiden elämään ja virkistyt itsekin.

Vapaaehtoisena teet tärkeää työtä – ihmisenä ihmiselle. Jo muutaman tunnin viikoittaisella tai kuukausittaisella vapaaehtoistyöllä vaikutat pitkäkestoisesti monen espoolaisen ikäihmisen hyvinvointiin!

”Vapaaehtoisena saan iloa ja kokemuksen siitä, että tekee jotain arvokasta muiden hyväksi.”

Vanhempi nainen neuloo. Nuorempi nainen katselee sivusta ja hymyilee.

Kuka sopii Porinaporukan vapaaehtoiseksi?

Porinaporukan vapaaehtoisella ei tarvitse olla erityisosaamista. Riittää, että sinulla on halu avoimesti kohdata uusia ihmisiä ja luoda tervetulon tunnelmaa. Meille on myös tärkeää, että olet luotettava ja viihdyt ikäihmisten kanssa.

Haasteet omassa toimintakyvyssä, esimerkiksi liikkumisessa, eivät ole este vapaaehtoisena toimimiselle: voit tulla mukaan juuri sellaisena kuin olet. Vapaaehtoisen tulee olla täysi-ikäinen, mutta yläikärajaa ei ole!

Minkälaista tukea saat Porinaporukan vapaaehtoisena?

Yhdistyksen työntekijä perehdyttää sinut tehtävään ja kulkee mukanasi ryhmässä tarvittavan ajan sekä aina, jos tarve ilmenee. Jos ryhmässä on jo vapaaehtoisia, saat perehdytystä myös heiltä. Kun sinulla on kysyttävää, henkilökunnan tuki on puhelinsoiton tai sähköpostin päässä.

Meille on tärkeää, että vapaaehtoinen voi hyvin ja saa vapaaehtoistoiminnasta virtaa omaan elämäänsä. Saat muiden vapaaehtoisten ja oman ryhmäsi tsempin ja tuen, työkaluja toiminnan toteuttamiseen sekä säännölliset koulutukset ja virkistykset.

Vapaaehtoiset on myös vakuutettu tapaamisten aikana.

Tule kokeilemaan!

Onko vapaaehtoistyö sinulle uutta? Tai ryhmämuotoinen toiminta? Meille voit tulla myös kokeilemaan vapaaehtoistoimintaa! Tutustuminen ja kokeileminen ei sido mihinkään, mutta voi sytyttää kipinän vapaehtoistoiminnan iloon.

Ota yhteyttä, niin jutellaan!

Laura Annila
puh. 050 4700 374 

porinaporukka(at)asumisenapu.fi