Porinaporukan vapaaehtoistehtävät

Porinaporukoissa voit toimia vapaaehtoisena säännöllisesti tai satunnaisemmin, ja tehtävissä on, mistä valita. Tuo mukaan omat ideasi ja oma, aito persoonasi!

UUTTA: Puhelinporinoiden luotsi

Puhelinporinat ovat vapaamuotoinen, noin 20–30 minuuttia kestävä rupatteluhetki, joka tuo osallistujille iloa ja mahdollistaa vertaistuen sekä ryhmään kuulumisen myös näin poikkeusaikana.

Vapaaehtoisena vastaat 3–5 hengen ryhmäpuheluista ja osallistujien tasapuolisesta mahdollisuudesta osallistua yhteiseen hetkeen. Tarvitset avoimen mielen ja kyvyn luoda lämmintä tervetulon tunnelmaa.

Sinulla tulee olla käytössäsi älypuhelin ja siinä liittymä, jossa reilusti tai rajattomasti puheaikaa. Saat tehtävään perehdytyksen ja käytössäsi on myös yhdistyksen tarjoamat ideat ja henkilökunnan tuki.

Puhelinporinaryhmiä on 10–12 viikossa. Voit osallistua valintasi ja aikataulujesi mukaan joko yhteen tai useampaan ryhmätapaamiseen, mutta tärkeää on, että pääset tekemään puhelut aina sovittuna kellonaikana ja viikonpäivänä.

UUTTA: Videoporinoiden luotsi

Vastaat yksin tai yhdessä toisen vapaaehtoisen kanssa verkossa tapaavan ryhmän ohjelmasta ja ryhmäläisten tasapuolisesta mahdollisuudesta osallistua yhteiseen hetkeen. Tarvitset avoimen mielen ja kyvyn luoda lämmintä tervetulon tunnelmaa.

Sinulla tulee olla käytössäsi laitteet, joilla voit luoda video- ja ääniyhteyden sekä perustaidot niiden käyttämiseen. Yhdistyksen käytössä on zoom-ohjelma, jolla videoryhmät toteutetaan ja sen käyttöön saat perehdytyksen ja tuen.

Ryhmäläisten toiveiden ja osaamisen avulla suunnittelette yhdessä mukavaa tekemistä. Käytännössä tämä voi olla esim. yhteisiä keskusteluja, pelejä ja visailuja. Käytössäsi on myös yhdistyksen tarjoamat ideat, työkalut ja henkilökunnan tuki.

Videoporinalaiset tapaavat noin tunnin ajan karran viikossa. Voit osallistua jokaiseen tai vaikka joka toiseen ryhmätapaamiseen, mutta tärkeää on, että pääset aina sovittuun kellonaikaan ja viikonpäivään paikalle.

Mies käyttää tablettitietokonetta ja hämmentää kahvia.

Porinaporukan luotsi

Vastaat yhdessä toisen vapaaehtoisen kanssa ryhmän ohjelmasta ja ryhmäläisten tasapuolisesta mahdollisuudesta osallistua yhteiseen hetkeen. Tarvitset avoimen mielen ja kyvyn luoda lämmintä tervetulon tunnelmaa.

Vapaaehtoisia on aina vähintään kaksi, joten et vastaa ryhmätapaamisesta yksin! Ryhmäläisten toiveiden ja osaamisen avulla suunnittelette yhdessä mukavaa tekemistä. Käytännössä tämä voi olla esim. yhteisiä keskusteluja, pelejä ja visailuja. Käytössäsi on myös yhdistyksen tarjoamat ideat, työkalut ja henkilökunnan tuki.

Porinaporukka-ryhmät tapaavat tavallisesti kahden tunnin ajan karran viikossa. Voit osallistua jokaiseen tai vaikka joka toiseen ryhmän tapaamiseen, mutta tärkeää on, että pääset aina sovittuun kellonaikaan ja viikonpäivään paikalle.

Porinaporukan hengenluoja

Vastaat siitä, että kahvi porisee ja tilassa on tervetulon tunnelmaa, kun ryhmäläiset saapuvat. On tärkeää, että olet halukas kohtaamaan ihmiset avoimesti ja lämpimästi.

Tehtäviisi kuuluu tarjoilujen esille laitto ja tilojen siistiminen ryhmän jälkeen. Huolehdit myös siitä, että kahvitarpeita on tarpeeksi, esimerkiksi tiedottamalla yhdistyksen työntekijää ajoissa. Et ole tehtävässäsi yksin: saat apua toisilta vapaaehtoisilta ja muulta ryhmältä!

Porinaporukka-ryhmät tapaavat tavallisesti kahden tunnin ajan karran viikossa. Voit osallistua jokaiseen tai vaikka joka toiseen ryhmän tapaamiseen, mutta tärkeää on, että pääset aina sovittuun kellonaikaan ja viikonpäivään paikalle.

”Tämä oli kyllä ihan ihme: kun tulin ovesta sisään niin heti tervehdittiin ja tarjottiin kahvia ja pyydettiin seuraan.”

Kahdet kädet pitelevät kahvikuppeja.

Haluatko mukaan, mutta ajankäyttö tai ryhmän sijainti rajoittaa osallistumistasi?

Voit rikastuttaa ryhmätapaamisia tai kehittää toimintaamme myös satunnaisilla osallistumisilla tai perustamalla oman Porinaporukan alueellesi.
Teknikkona voit auttaa ryhmäläisiä uuden tekniikan, esimerkiksi videoyhteyden opettelussa tai mahdollistaa videoryhmien teknisen toimivuuden.
Vierailevana tähtenä voit käydä kertaluontoisesti eri ryhmissä opettamassa vaikka origamien tekoa, pitämässä kirjoituspajan tai esitelmöimässä itsellesi tärkeästä aiheesta.
Saattajana voit mahdollistaa kävelytukea tai tsemppiä kaipaavan ikäihmisen osallistumisen ryhmätapaamiselle.
Lähettiläänä voit viedä tärkeää tietoa toiminnasta, vaikka alueesi ikäihmisille tai meidän mukanamme messutapahtumissa.
Oma ideasi! Onko sinulla jokin taito, jonka haluaisit hyödyntää Porinaporukka-toiminnan kehittämiseen? Kerro meille!

Ota yhteyttä, niin jutellaan!

Laura Annila
puh. 050 4700 374 
porinaporukka(at)asumisenapu.fi