Porinaporukka-toiminta

Porinaporukka – ikäihmisille seuraa ja yhdessä tekemistä, lähellä omaa kotia

Ikäihmisille suunnattu, vapaaehtoisten luotsaama Porinaporukka-toiminta tuo yhdessä tekemistä ja seuraa espoolaisiin asuinyhteisöihin. Toiminnan tarkoituksena on tukea kotona asumista, lisätä yhdessäoloa ja vähentää yksinäisyyttä.

 

MITÄ PORINAPORUKKA-TOIMINTA ON?

Paikalliset porinaporukka-ryhmät muodostuvat lähialueen ihmisistä, korttelin ”omasta porukasta”. Ne suunnittelevat itse oman toimintansa ja tapaamisaikataulunsa mielenkiintonsa mukaan. Jossain asuinyhteisöissä Porinaporukka voi olla esimerkiksi kerran viikossa muutaman tunnin ajan kokoontuva kerho, jossa kahvitellaan ja vaikkapa visaillaan ja lauletaan yhdessä, toisessa yhteisössä taas sauvakävelyporukka reippailee ryhmänä säännöllisesti pari kertaa kuussa.

Ajatuksena on, että toiminta olisi sellaista, mihin kaikkien on helppo osallistua. Vaikka toiminta on pääsääntöisesti suunnattu ikäihmisille, osallistua voi kuka vain paljon aikaa kotosalla viettävä asukas, joka kaipaa sisältöä arkeensa. Porinaporukkaan osallistuminen ei maksa mitään.

Käynnissä olevat ryhmät –> 

 

MITEN PORINAPORUKKA PERUSTETAAN?

Porinaporukka-toimintaan tarvitaan innostuneita osallistujia, yhteisön lähellä sijaitseva maksuton ja mahdollisimman esteetön tila sekä vapaaehtoiset vetäjät. Yhteinen kokoontumispaikka voi olla esimerkiksi taloyhtiön kerhohuone, asukastupa tai muu lähistöltä löytyvä maksuton tila. Me autamme tilojen löytämisessä, ryhmien alun luotsaamisessa, toiminnasta tiedottamisessa ja yhteisen innostuksen luomisessa.

Porinaporukka-toiminta vahvistaa lähiyhteisön asukkaiden kanssakäymistä ja keskinäistä luottamusta, mikä lisää asumisviihtyvyyttä. Mikä olisikaan mukavampaa kuin tavata pihapiirissä tuttuja ja piipahtaa yhdessä torikahville tai saada apua kauppakassien kantoon! Porinaporukat luovat lähiyhteisöön myönteistä ilmapiiriä ja kannustavat yhteisöllisyyteen myös varsinaisen toiminnan ulkopuolella.

 

HALUASITKO OLLA PORINAPORUKAN LUOTSAAJA?

Haluaisitko vaikka ystäväsi tai naapurisi kanssa aloittaa Porinaporukan omassa taloyhtiössäsi? Tai olisitko kenties halukas matkaamaan vähän pidemmällekin luotsaamaan ryhmää? Tiedätkö asuinalueen, joka kaipaisi Porinaporukkaa?

Porinaporukan luotsaajana toimiminen ei vaadi mitään erityisosaamista – vain innostusta, halua ja oman itsesi. Meiltä saat apua uuden ryhmän käynnistämisessä sekä tarvittaessa koulutusta, tukea ja ideoita toiminnan toteutukseen. Olemme myös aina käytettävissäsi, jos jokin asia mietityttää. Porinaporukoiden muista luotseista saat myös kannustavan sekä ideoita ja tukea tarjoavan yhteisön, jonka kanssa jakaa kokemuksia. Lue lisää –>

 

PORINAPORUKKA-TOIMINNAN TAUSTALLA:
PAREMPAA ELÄMÄÄ LÄHITOIMINNALLA -HANKE

Porinaporukka-toiminnan kehittämisestä vastaa Suomen Asumisen Apu ry:n uusi Parempaa elämää lähitoiminnalla -hanke. Toimintaa kehitetään yhteistyössä lähiyhteisöjen asukkaiden, Espoon kaupungin, järjestöjen, seurakunnan ja muiden alueen toimijoiden kanssa. Tarjoamme tukea uusien ryhmien aloittamisessa, tilojen löytämisessä sekä toiminnasta tiedottamisessa. Lisäksi vapaaehtoiset Porinaporukka-luotsit saavat meiltä perehdytystä, tukea, tarvittaessa koulutusta ja oman yhteisön.

Hanke on osa Ikäinstituutin ja Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton (Valli ry) koordinoimaa ja STEA:n rahoittamaa Elämänote-avustusohjelmaa. Ohjelmassa on vuosina 2018–2021 mukana 19 hanketta ympäri Suomen. Sen tarkoituksena on tukea haasteellisissa elämäntilanteissa olevien ikäihmisten kotona asumista ja lisätä heidän osallisuuttaan.

Vastaamme mielellämme kaikkiin mieleesi juolahtaneisiin kysymyksiin, ota rohkeasti yhteyttä!

 

Milla Koski
projektipäällikkö
puh. 046 921 7738
milla.koski(at)asumisenapu.fi

Laura Annila
yhteisökoordinaattori
puh. 050 4700 374
laura.annila(at)asumisenapu.fi