Vapaaehtoiseksi

Tule luotsaamaan Porinaporukkaa!


Porinaporukka-toiminta on kaikille avointa ja maksutonta ryhmätoimintaa lähellä ikäihmisten kotia. Oma yhteisö tuo tukea, turvaa ja iloa ikäihmisen elämään. Vapaaehtoisena mahdollistat näitä tärkeitä ja ihmisten hyvinvointia tukevia kohtaamisia!

Saat elämääsi ihanan ja mielenkiintoisen porukan uusia ihmisiä sekä muiden vapaaehtoisten tukiverkoston. Saat mahdollisuuden auttaa ja tukea muita sekä oppia heiltä itse. Kehityt kohtaajana ja pääset hyödyntämään omaa aiempaa osaamistasi. Pääset myös mukaan kehittämään uutta toimintaa Espoossa.

VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT

Porinaporukat tapaavat noin kahden tunnin ajan 2–4 kertaa kuukaudessa. Voit osallistua jokaiselle tai vaikka joka toiselle ryhmätapaamiselle, mutta tärkeää on, että pääset aina sovittuun kellonaikaan ja viikonpäivään paikalle.

Porinaporukan luotsi

Vastaat yhdessä toisen vapaaehtoisen kanssa ryhmän ohjelmasta ja ryhmäläisten tasapuolisesta mahdollisuudesta osallistua yhteiseen hetkeen. Tarvitset avoimen mielen ja kyvyn luoda lämmintä tervetulon tunnelmaa. Vapaaehtoisia on aina vähintään kaksi, joten et vastaa ryhmätapaamisesta yksin! Ryhmäläisten toiveiden ja osaamisen avulla suunnittelette yhdessä mukavaa tekemistä. Käytännössä tämä voi olla esim. yhteisiä keskusteluja, pelejä ja visailuja. Käytössäsi on myös yhdistyksen tarjoamat ideat, työkalut ja henkilökunnan tuki.

Porinaporukan hengenluoja

Vastaat siitä, että kahvi porisee ja tilassa on tervetulon tunnelmaa, kun ryhmäläiset saapuvat. On tärkeää, että olet halukas kohtaamaan ihmiset avoimesti ja lämpimästi. Tehtäviisi kuuluu tarjoilujen esille laitto ja tilojen siistiminen ryhmän jälkeen. Huolehdit myös siitä, että kahvitarpeita on tarpeeksi, esimerkiksi tiedottamalla yhdistyksen työntekijää ajoissa. Et ole tehtävässäsi yksin: saat apua toisilta vapaaehtoisilta ja muulta ryhmältä!

MITEN ALKUUN?

Yhdistyksen työntekijä perehdyttää sinut tehtävään ja kulkee mukanasi ryhmässä tarvittavan ajan sekä aina, jos tarve ilmenee. Jos ryhmässä on jo vapaaehtoisia, saat perehdytystä myös heiltä. Henkilökunnan tuki on puhelinsoiton tai sähköpostin päässä, kun sinulle tulee kysyttävää.

Vapaaehtoisten yhteisistä tapaamisista saat koulutusta, tukea ja vinkkejä toimintaan sekä tärkeän vertaisten yhteisön tueksesi. Käytössäsi on myös Porinaporukan vapaaehtoisille luotu sähköinen “työkalupakki”, josta halutessasi löydät esim. ryhmänohjausmateriaaleja.

 

HALUTAKO MUKAAN, MUTTA AJANKÄYTTÖ TAI RYHMÄN SIJAINTI RAJOITTAA OSALLISTUMISTASI?

Voit rikastuttaa ryhmätapaamisia tai kehittää toimintaamme myös satunnaisilla osallistumisilla tai perustamalla oman porinaporukan alueellesi.

  • Vierailevana tähtenä voit käydä kertaluontoisesti eri ryhmissä opettamassa vaikka origamien tekoa, pitämässä kirjoituspajan tai esitelmöimässä itsellesi tärkeästä aiheesta.
  • Saattajana voit mahdollistaa kävelytukea tai tsemppiä kaipaavan ikäihmisen osallistumisen ryhmätapaamiselle.
  • Lähettiläänä voit viedä tärkeää tietoa toiminnasta, vaikka alueesi ikäihmisille tai meidän mukanamme messutapahtumissa.
  • Oma ideasi! Onko sinulla jokin taito jonka haluaisit hyödyntää Porinaporukka-toiminnan kehittämiseen? Ota rohkeasti yhteyttä niin jutellaan lisää!

 

 

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!


Milla Koski
puh. 046 921 7738

Laura Annila
puh. 050 4700 374

tai

porinaporukka(at)asumisenapu.fi