Vapaaehtoiseksi

Tule luotsaamaan Porinaporukkaa!


Porinaporukat ovat espoolaisten ikäihmisten yhteisöjä, joihin saa tulla silloin kun itselle sopii – vaikka joka viikko! Ryhmät eivät maksa mitään eikä niihin tarvitse ilmoittautua.

Porinaporukoiden tärkeät ja ikäihmisten arkea ilostuttavat kohtaamiset ovat vapaaehtoisten, ryhmäläisten ja ammattilaisten yhdessä mahdollistamia. Porinaporukkatoiminnan keskiössä on yhdessä tekeminen, kaikkien mukaan ottaminen ja yhdessäolo.

Koronaepidemian aikana Porinaporukat tapaavat pienemmissä puhelin- tai videoryhmissä, eli niin sanotuissa Puhelinporinoissa ja Videoporinoissa.

Jo muutaman tunnin viikoittaisella tai kuukausittaisella vapaaehtoistyöllä vaikutat pitkäkestoisesti monen espoolaisen ikäihmisen hyvinvointiin!

Tutustu vapaaehtoistehtäviimme tästä linkistä.

Kuka sopii Porinaporukan vapaaehtoiseksi?

Porinaporukan vapaaehtoisella ei tarvitse olla erityisosaamista. Riittää, että sinulla on halu avoimesti kohdata uusia ihmisiä ja luoda tervetulon tunnelmaa. Meille on myös tärkeää, että olet luotettava ja viihdyt ikäihmisten kanssa.

Haasteet omassa toimintakyvyssä, esimerkiksi liikkumisessa, eivät ole este vapaaehtoisena toimimiselle: voit tulla mukaan juuri sellaisena kuin olet. Vapaaehtoisen tulee olla täysi-ikäinen, mutta yläikärajaa ei ole!

Minkälaista tukea saat Porinaporukan vapaaehtoisena?

Yhdistyksen työntekijä perehdyttää sinut tehtävään ja kulkee mukanasi ryhmässä tarvittavan ajan sekä aina, jos tarve ilmenee. Jos ryhmässä on jo vapaaehtoisia, saat perehdytystä myös heiltä. Kun sinulla on kysyttävää, henkilökunnan tuki on puhelinsoiton tai sähköpostin päässä.

Meille on tärkeää, että vapaaehtoinen voi hyvin ja saa vapaaehtoistyöstä iloa myös omaan elämäänsä. Lisäksi saat vapaaehtoisten yhteisön ja oman ryhmäsi tsempin ja tuen, työkaluja toiminnan toteuttamiseen sekä säännölliset koulutukset ja virkistykset.

Vapaaehtoiset on myös vakuutettu tapaamisten aikana.

Tule kokeilemaan!

Onko vapaaehtoistyö sinulle uutta? Tai ryhmämuotoinen toiminta? Meille voit tulla myös kokeilemaan vapaaehtoistyötä!

Toimintaan tutustuminen ja vapaaehtoistyön kokeileminen ei tietenkään sido mihinkään, mutta voi sytyttää kipinän vapaehtoistyön iloon.


Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!


Laura Annila
puh. 050 4700 374

porinaporukka(at)asumisenapu.fi