Vapaaehtoiseksi

Tule luotsaamaan Porinaporukkaa!

Haluatko tavata uusia ihmisiä ja viettää aikaa ikääntyneiden kanssa? Porinaporukan vapaaehtoisena toimiminen voi olla sinun juttusi!


ETSIMME KÄYNNISSÄ OLEVIIN RYHMIIN:

Porinaporukan emäntiä / isäntiä

Porinaporukan emäntänä tai isäntänä olet ryhmän tunnelman luoja, osallistaja ja kannustaja sekä vastaat osaltasi yhteisesti suunnitellun toiminnan ohjaamisesta. Käytännössä voit esim. luotsata yhteistä rupattelua, vetää visailuja ja pelejä, järjestää tapaamisiin vierailijoita tai muuta vapaamuotoista ohjelmaa.

Porinaporukan emäntä / isäntä toimii yleensä toisen vapaaehtoisen parina tai useamman ihmisen vetäjäryhmässä, joten et ole yksin vastuussa ryhmän toiminnasta.

 

Porinaporukan hengenluojia

Porinaporukkaan kuuluu kahvi: juttu luistaa aina paremmin höyryävän juoman äärellä! Porinaporukan hengenluojana vastaat siitä, että pannu on kuumana ryhmän alkaessa ja että osallistujat tuntevat olonsa tervetulleiksi. Huolehdit myös tilan siistimisestä ryhmän jälkeen.

Porinaporukan hengenluoja toimii yleensä toisen vapaaehtoisen parina, joten et ole yksin vastuussa ryhmän käytännönjärjestelyistä.

 

Porinaporukan vierailevia tähtiä

Onko sinulla joku taito, jota haluaisit esitellä tai jonka voisit käydä opettamassa eri ryhmissä? Haluaisitko vierailla ryhmissä pitämässä luentoja ja jakamassa osaamistasi? Porinaporukan vierailevana tähtenä voit käydä kertaluontoisesti eri ryhmissä vaikkapa opettamassa origamien tekoa, pitämässä kirjoituspajan tai esitelmöimässä itsellesi tärkeästä aiheesta.

 


MILLAISIA TAITOJA JA EDELLYTYKSIÄ VAPAAEHTOISELTA TOIVOTAAN

Porinaporukan vapaaehtoisena toimiminen ei vaadi mitään erityisosaamista – riittää, jos olet innostunut ja haluat toimia lähiyhteisön hyväksi. Tärkeintä onkin että toimit omana persoonallisena itsenäsi!

Toiminta perustuu luottamukseen, joten oletamme sinun tekevän lupaamasi tehtävät ja ilmoittavan, jos olet estynyt. Sitoutumista toimintaan toivomme aina ryhmän toiminnan kevät- tai syyskaudeksi kerrallaan.

 

VAPAAEHTOISEN TUKI

Saat tehtävän aloittaessasi selkeät ohjeet ja perehdytyksen. Käytössäsi on Porinaporukan vapaaehtoisille luotu sähköinen “työkalupakki”, josta halutessasi löydät esim. ryhmänohjausmateriaaleja. Lisäksi saat apua ja vinkkejä ryhmän ohjaamiseen, mikäli niitä tarvitset sekä tarpeen mukaan koulutusta, tukea ja ideoita toiminnan toteutukseen. Olemme aina käytettävissäsi, jos jokin asia mietityttää. Porinaporukoiden muista vapaaehtoisista saat kannustavan sekä ideoita ja tukea tarjoavan yhteisön, jonka kanssa jakaa kokemuksia.

 

 

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!


Milla Koski
puh. 046 921 7738

Laura Annila
puh. 050 4700 374

tai

porinaporukka(at)asumisenapu.fi